Почина Борис Гуджунов

Почина легендарният български изпълнител Борис Гуджунов.
В края на миналия месец той навърши 73 години и посрещна рождения си ден в болница в тежко състояние.
Борис Гуджунов е един от най-популярните естрадни изпълнители в България. Завършва ВИТИЗ „Кръстю Сарафов“ и едновременно Школата за естрадни изпълнители при Българското национално радио. За кратък период от време е солист на Сребърните гривни. По-късно е солист на оркестър „София“. Прави гастроли в Русия, Полша, Сърбия, Турция, Германия, Италия, Куба, Алжир и Япония. Пише и текстовете на някои свои песни.
Той е един от малцината, които остават живи в самолетната катастрофа на 21 декември 1971, при която загива Паша Христова. За дълъг период от време след това изчезва от сцената. През 90-те години той, Борислав Грънчаров и Боян Иванов създават триото „Бо Бо Бо“. През 1998 г. получава Голямата награда „Златният Орфей“ за цялостното си творчество. Работи съвместно с композиторите Зорница Попова, Морис Аладжем, Вили Казасян, Найден Андреев и др.
За последно си казахме, че се обичаме. Това каза пред бТВ синът на Борис Гуджунов Кристиян. Пред камерите той разказа за последните часове живот на своя баща и трудностите, с които се сблъскали.
„Доста трудно ме позна, не знаеше къде се намира. Не знаеше кои идват при него да го видят“, обясни той.
„Отиде на едно по-добро място – отърва се“, каза Гуджунов-младши.
Кристиян изтъкна, че за него баща му е най-голямата звезда на българската сцена.
„За мен той е много класи над тях и винаги ще бъде“, изтъкна той.
Наследникът на известния български певец благодари на всички българи, които са отделили от средствата си, за да помогнат за лечението.
„Той тогава повярва, че още го помнят, още го знаят“. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.