Потребителите на Facebook Messenger ще могат да поръчват коли от Uber

/КРОСС/Потребителите на Facebook Messenger ще могат да поръчват коли от Uber директно от самото приложение. Това е част новия пилотен проект на Facebook и Uber, който тръгва в САЩ, съобщава в. The New York Times.

Проектът е опит за отговор на азиатските чат приложения, които от години осигуряват на потребителите си директен достъп до най-различни услуги. Сега се полагат първите стъпки на подобна функционалност и в САЩ. Услугата на Uber ще е вградена във Facebook Messenger, което ще й даде достъп до многомилионна аудитория, която не е задължително да разполага с приложението на Uber.

Първоначално услугата на Messenger ще е достъпна само в градовете в САЩ, в които Uber работи. Компаниите предвиждат и международна експанзия на функцията, но тя ще се осъществи на по-късен етап. Facebook допълва, че през следващите месеци ще добави в Messenger и конкурентни на Uber платформи.

Facebook изучава внимателно популярните чат приложения като WeChat, Line, KakaoTalk и други. Социалната мрежа е открила, че хората действително виждат тези приложения като повече от обикновен чат и са отворени към идеята чрез тях да се предлагат различни услуги. Компанията съзнава, че културата в Азия е по-различна и именно затова тръгва пробно само с Uber и сходни платформи засега. В случай че има интерес от страна на потребителите, Messenger ще получи и много други услуги, което е част от стратегията на Facebook за разширяване на бизнес модела си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.