Посланикът ни във Великобритания: Следващата крачка е да покажем самото Свещарско златно съкровище в Британския музей

В галерия „София” на Българския културен институт в Лондон лично посланикът ни във Великобритания Константин Димитров откри изложбата „Тракийското съкровище от “Сборяново” и представи автора на фотографиите Драгомир Богомилов. В словото си висшият дипломат изрази надежда златното съкровище да бъде представено и в престижния Британски музей скоро след изложението му в Лувъра, където е то в момента. Константин Димитров определи изложбата като една стъпка в тази насока и пожела успех на автора и на откривателя на находкитIMGL5891е проф.Диана Гергова.
След това в салоните на българското посолство Негово превъзходителство връчи наградите на Министерство на културата на англичани, допринесли за популяризирането на българската култура във Великобритания.
Гостите, сред които много българи и англичани, изгледаха изпълнения на ученици от българските училища в Лондон, сказката “Ние сме Наум и Ангеларий” на студенти от университета в Оксфорд и български народни танци от ансамбъл „Танец”.
По време на приема Драгомир Богомилов подари на посланика своята книга за Исперих и го покани в „Сборяново“.
Изложбата на Драго Богомилов в Лондон бе част от програмата на Българския културен институт и посолството ни в Обединеното кралство за 24 май.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.