Полумаратон „Камчийски пясъци“ – в първото издание можеш да участваш само веднъж. Само още три дни шанс за записване

Състезанието „Камчийски пясъци”, което ще се проведе на 31 май по най-дългата пясъчна ивица в страната край устието на река Камчия, няма аналог в родния спортен календар. То е първото, популяризиращо босото бягане като естествена форма на движение в незасегната от цивилизацията среда и възможността хората да спортуват и да се забавляват в непосредствен досег с природата, без да я увреждат.
Мотото „Единствените следи, които ще останат (и то за кратко), ще са стъпките в пясъка”, поставя акцент върху екологията и цели да привлече общественото внимание към опазването на природните красоти в естествения им вид и необходимостта зоната около Камчия да бъде защитена.DCIM100GOPROG0117067.

Трасето на полумаратона включва защитена зона „Камчийски пясъци“ с уникалното съчетание от дюни и лонгозни гори. Включва и преминаването на устието на река Камчия, която пресича трасето километър след старта. Преминаването на реката ще бъде маркирано и подсигурено със спасители, въжета и спасителни жилетки, а на разположение на тези, които не желаят да се мокрят, ще бъдат лодки и водни колела за да преминат реката при по-голям комфорт и безопасност.
След преференциалното предварително записване, регистрацията за полумаратона „Камчийски пясъци” продължава до петък. Таксата за участие в състезанието до 29 май включително е 25 лева с предварително записване на сайта на организаторите. Предвидена е и възможност за регистрация на място срещу такса от 30 лева, но тя важи до изчерпване на стартовите номера, каквито са гарантирани само за тези, които са се записали и платили предварително.
Освен „Камчийски пясъци“, клуб „Зелена стъпка“ провежда и състезанията Великденски крос в Разград и Лудогорски полумаратон и колоездене (който ще се проведе на 26.07.2015 г. ). Клубът организира ежеседмични прояви като паркови бягания, градски бягания и бягания сред природата.
Информация и записване: http://www.green-foot.net/kmsands.php и http://www.drace.bg/events/view/30
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.