Полицейска акция в „Орландовци”

Обстановката в „Орландовци“ е спокойна. В момента се провежда полицейска операция на територията на квартала. Издирваме лица, участвали както в инцидента от събота вечерта, така и в този от снощи, характеризиран като хулиганска проява. Това каза на брифинг пред сградата на районната администрация на район „Сердика“ директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. В групите има познати лица като криминален контингент.
„Снощи установихме, че в идващите от други части на София има спортни хулигани и участници в хулигански прояви при масови събирания. Не бих казал, че те са провокирали напрежението снощи, но все пак събирането на толкова много хора предполага едно такова напрежение“, каза още комисар Терзийски.
„Ние не допуснахме грубо нарушаване на обществения ред“, подчерта той.
Терзийски заяви, че снощният протест в „Орландовци“ няма изявен организатор, няма организирано мероприятие.
Организирането на протест не е престъпно деяние, подчерта той.
От полицията допълниха, че нямат данни зад тези протести да стоят политически сили.
Четирима души са задържани във връзка с напрежението вчера в квартала. Двама братя на 19 и 23 години са отведени вчера в столично районно управление, съобщиха от МВР. Още един участник в инцидента е установен и задържан в рамките на специализираната полицейска операция на територията на квартала.
„Предполагаме, че в следствие на нашите действия ще има и други задържани лица“, заяви главен комисар Христо Терзийски.
Полицейското присъствие в квартала остава засилено. Тази вечер се очаква нов протест. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.