Поледица! Още няма път за Търговище и Попово

С дъжда през зимата няма шега! Така е и тази сутрин. Поледица! По тази причина е ограничено движението на всички моторни превозни средства по пътищата Разград – Попово в Разград – Търговище, в посока Разград. Шосетата се обработват против заледяване, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.
Междувременно, жълт код заради поледи;ата и силен вятър е обявен в 15 области на Северна и Източна България. Предупреждението важи за Видин, Монтана, Враца заради възможни поледици. За силен вятър е обявен предупредителен жълт код в областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна и Бургас.
В тези области вятърът ще се усилва, сутринта ще е от юг, около обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Очакваната средна скорост на вятъра ще бъде 10-12м/с и пориви до 17-22м/с. По Черноморието около и следобед вятърът ще се обърне от северозапад и временно ще се усили, като вълнението на морето ще достигне до 5-6 бала, с пориви около 7 бала.
С преминаването на поредния средиземноморски циклон, валежите ще продължат. Минималните температури в източните райони ще останат високи – до 8°-10°, в останалата част от страната ще са предимно между минус 2° и 3°, уточниха от НИМХ. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина и източните райони и силен.
С него ще нахлуе студен въздух и в Северна България и по високите котловинни полета дъждът ще премине в сняг. По-късно през деня от запад валежите ще започнат да спират. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са между 0° и 5°, в Югоизточна България до около 10-12°. Над планините ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра около минус 3°.
По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. В сутрешните часове ще духа умерен до силен югоизточен вятър, а по-късно вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили още.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.