Полагат напречна шумяща маркировка на опасни места по пътища край Разград

По инициатива на „Пътна полиция” стряскащите бели линии вече са на входа на Осенец, ще се появят край Стражец и край разклона за Исперих

Служители на сектор „Пътна полиция” и Областно пътно управление започнаха днес полагането на шумна маркировка на входа на село Осенец.Проектната идея е на началника на сектор „Пътна полиция” гл.инсп. Диян Симеонов, а целта – да се обезопаси пътният участък.
Пътят Русе-Разград-Шумен-Варна е със средно годишен денонощен интензитет 5308 пътни превозни средства за 2017 година. Проектната скорост на пътя в открит участък е 90 км/ч и 50 км/ч при преминаване през населени места. След извършен анализ на поведението на водачите, критичните точки и съществуващата маркировка, на съвместно заседание с Областно пътно управление, областния управител, кмета на Разград и Комисията по транспорт и устройство на територията, е взето решение за изготвяне на мотивирано становище към АПИ за отпускане на финансови средства по изграждане на напречна шумна маркировка.
Такава маркировка ще бъде положена в още два участъка – по пътя за жп гарата в района на село Стражец и на Исперихското кръстовище по околовръстното. По време на поставянето й движението ще бъде регулирано от служители на сектор „Пътна полиция”. Целта на дейностите е да се подобри безопасността на движението и да се намалят рисковите фактори, водещи до пътно-транспортни произшествия. Полагането на шумящата маркировка ще приключи до края на седмицата.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.