Плевнелиев ще е преподавател и писател, прави фондация

Мандатът на президента Росен Плевнелиев приключва на 22 януари.
Няма да гледам назад към политическите партии и парламента, няма да се връщам в партия, няма да създавам партия. Ще бъда ментор, преподавател, писател, активен гражданин. Вероятно ще създам фондация за подкрепа на инициативи в България и региона – имам много идеи в главата си. Така президентът Росен Плевнелиев отговори на въпрос с какво ще се занимава оттук нататък пред Нова тв. На 22 януари той ще напусне „Дондуков“ 2, когато в длъжност встъпва новоизбраният държавен глава Румен Радев.

Плевнелиев обобщи, че не е допуснал големи стратегически грешки в своя мандат. Допусна обаче, че в бъдеще може да се наложи „да се ходи на барикадите, за да се защитава европейското бъдеще на България”. За пореден път обяви, че критиките му към Русия са насочени само към политиката на руския президент Владимир Путин.

Държавният глава потвърди обтягането на отношенията си с вицепрезидента Маргарита Попова, с която не се били виждали от година, но обяви, че е запазил докрай добри отношения с премиера в оставка Бойко Борисов.

Президентът съобщи, че 17 месеца е бил подложен на данъчни проверки – „офшорни сметки, чували, нищо такова няма”.

Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.