Пет нови коли и осем сътрудници по охраната в помощ на борбата с битовата престъпност в Лудогорието

Полицията в Разград ще получи пет нови коли и ще има възможност да назначи осем сътрудници по охраната като част от техническото и кадрово обезпечаване на обявената в началото на годината специализирана акция за борба с битовата престъпност. Това съобщи пред журналисти в Разград днес вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
Министър Бъчварова проведе работна среща с шефовете на областните управления на МВР в Разград, Шумен и Търговище. В срещата участваха и началниците на районните полицейски управления.
Доволна съм от чутото, каза Бъчварова. Отчетите на колегите доказват, че за период година назад има една четвърт спад на престъпленията и 9-10 процента ръст на разкриваемостта. Според министъра тези факти оборват неверните твърдения за слаба работа на полицията по места.
Новите коли ще бъдат част от общо 600-те автомобила в държавата, с които МВР ще се противопостави на битовата престъпност,  особено в малките населени места. И които ще обновят автопарка на МВР с около 50%, каза още министър Бъчварова. Областните дирекции ще имат право да ги разпределят най-много до две на районно управление. Което значи, че може всяко от четирите управления в Разградска област да получи кола и да остане една в областната дирекция.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.