Пет неща от ежедневието, които правите погрешно

Отдавна сме придобили навиците за извършването на дребни неща в ежедневието и не си задаваме въпроса дали ги правим по най-добрия начин. Често се оказва, че това съвсем не е така.От BrightSide ни посочват няколко неща, които много от хората не осъзнават, че вършат погрешно.

Изсушаване на ръцете с хартиени кърпи
Замисляли ли сте се някога колко много хартия използваме, за да подсушим ръцете си в обществените тоалетни? Милиони килограми. Има едно простичко нещо, което всички ние можем да направим, за да спасим нашата планета. Просто изтръсквайте ръцете хубаво, преди да хванете хартиената кърпа. Може и да ви се струва очевидно, но това определено ще допринесе за спасението на света.

Използването на твърде много сапун под душа
Кожата ни става все по-суха с напредъка на годините. Сапунът е стипчив и това само влошава нещата. Опитвайте се да използвате минимално количество от него и то най-вече върху по-важните райони – например сгъвките на тялото ви. Сапунената вода, която се стича по останалите ви части, е напълно достатъчна.

Миенето на зъби с хоризонтални движения на четката
Това, наред с неизползването на конец, са двете най-чести и сериозни грешки при миенето на зъби. Вместо това прилагайте вертикални движения – от венците към върха на зъба. Не на последно място – миенето на зъбите трябва да продължава 2-3 минути. За съжаление повечето от нас не се съобразяват с това простичко правило.

Упражнения без загрявка
Прекалено тежките тренировки и пропускането на загряването (както и кратките почивки) вредят на тялото ви. Загрявайте, увеличавайте физическото натоварване постепенно и се разтягайте в края на тренировката, ако искате да избегнете наранявания.

Дишане с гръдния кош
Концентрирайте се върху дишане с диафрагмата, не с гръдния кош. Правилното насищане с кислород оказва позитивни ефекти върху нервната система, намалява кръвното налягане, редуцира възпаленията и болките и подобрява цялостно здравето. Не на последно място – бори се със стреса.
Аrenamedia.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.