Петър Москов: В решението на ДСБ има много разум

За реализацията на каквито и да било идеи е нужно да имаш влияние върху инструментите, с които можеш да ги реализираш. Това заяви пред Нова телевизия Петър Москов, след като стана ясно, че депутатите на Радан Кънев минават в опозиция, а самият той остава министър на здравеопазването. Той напуска зам.-председателския пост на ДСБ, но не губи доверието на съпартийците си.
„Ако първата цел беше изваждането на Реформаторския блок от управлението, не виждам причина това да им се поднася на тепсия. Категорично не считам, че ДСБ трябва да се връща в състоянието на капсулирана организация с прекрасни идеи и риторика, от които обаче нищо не зависи за промяната на държавата“, каза още той.
„В решението на ДСБ има много разум. Партията трябва да е звънецът за това, че има възможност начинът на действие на мнозинството да бъдат изкривени от сили, които не е задължително да са се разписали под програмата“, допълни Москов.
На въпрос дали лидерът на ДСБ прави услуга на опозицията в лицето на БСП и ДПС, той заяви, че подобно намерение за дестабилизация на управлението не е добро решение. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.