Петър Москов: Аз няма да съм човекът, който ще отвори парадната врата за ДПС

Лютви Местан каза, че ДПС трябва да се върне през парадната врата в управлението.
Връщането на ДПС минава през самоунищожението или унищожението на Реформаторския блок, доказването му като недобра управленска конфигурация с ГЕРБ. Аз няма да съм човекът, който ще отвори тази врата, било пред Доган, било пред Местан.
Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на здравеопазването Петър Москов.
Стратегическото стабилно политическо бъдеще на държавата зависи от трайна управленска конфигурация между РБ и ГЕРБ. Има програма за управление, тя трябва да се следва, допълни той. По думите му ДПС е опозиция, която се разпада.
Проблемът на ДПС не е проблем на геополитическата ориентация, каза Москов. Това, според него е поредното алиби, зад което се прикрива една безнаказаност и разхищение към публичните финанси. Етническият модел в България трябва да се промени, защото той води до модела „Кой“, смята той. А отговор на въпроса на кого е по-близък Пеевски – на Доган или на Местан, няма верен отговор.
Реформаторският блок потвърди участието си в управленската коалиция. В момента е във висока степен на готовност от подписване на анекс към коалиционното споразумение между ГЕРБ и блока и внасянето му на Съвет за развитие, в който ясно, подробно и конкретно с дати, с ясна философия да бъде преподписано продължението на реформата в правосъдието, каза още министър Москов.
По думите му, темата за оттеглената подкрепа за правителството от ДСБ, част от Реформаторския блок, и в същото време оставането му като министър в кабинета на ГЕРБ, е затворена.
Аз съм министър в коалиционно правителство от две партии, подкрепено от още две партии. Аз съм министър на Реформаторския блок, категоричен бе Москов.
Той уточни, че е подал оставката си като заместник-председател на ДСБ, защото не е съгласен с това да вкарва съда в такава изолация, в каквато е бил, но не е напускал партията.
Реформаторският блок не е сбор от отделни партии, чиято цел е да надделяват една спрямо друга вътре, а е надежда за това, че разпокъсаната десница може да работи заедно, допълни Москов.
Той заяви, че е в добри отношения с Радан Кънев и отбеляза: Говорим за отстояване на политическа линия. В този случай с Радан имаме обективни различия. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.