Петкова: Не са изключени аварии с тока заради студа и снега

Не са изключени аварии с тока заради студа и снега. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ енергийният министър в оставка Теменужка Петкова, след като водещият Антон Хекимян я пита дали има предпоставки за срив в електропреносната мрежа.

„Когато има сложна метеорологична обстановка подобни аварии не са изключени. Важно е всички да реагират адекватно и да бъдат взети превантивни мерки. Затова създаваме национален щаб, в който са включени всички отговорни институции, включително и министерството на енергетиката със своите дружества, а така също и ЕРП-тата“, заяви Петкова. Има риск да бъдат скъсани електропроводи, призна тя.

„С трите електроразпределителни дружества сме в непрекъсната комуникация. Те удвоиха своите аварийни екипи, които ще работят в тези дни. Цялата техника е налична. Електроенергийният системен оператор също е в готовност за тези условия“, добавя министърът.

Според нея няма опасност България да остане без газ, тъй като има ритмични доставки, а и в хранилището в Чирен има достатъчно количество.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.