Парламентът ще обсъжди промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи

Депутатите ще обсъждат на първо четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Това е първата точка в разместения дневен ред, вместо предложените от „Атака“ дебати по проекторешение за признаване на геноцид над арменците в Османската империя.
С промените, внесени от депутата Румен Христов в Закона за собствеността на земеделските земи, с който се предлага да се удължи с 5 месеца крайният срок, след който да се прилагат имуществени санкции спрямо търговски дружества, които притежават собственост върху земеделски земи. Промяната е заради опасността да се прогонят чуждестранните инвеститори в областта на земеделието у нас. С ремонт на Закона за финансовите пазари и инструменти парламентът ще промени изискванията за дейността на инвестиционните посредници. Депутатът Менда Стоянова добави, че промяната е важна и се прави вече в последния момент:
Вчера, когато прехвърлихте тази точка в небитието, имахме същите аргументи, че до края на месец април ние поставяме в невъзможност публичните дружства да си вършат работата и да съществуват.
Парламентарният контрол ще започне в 11 часа, а на депутатски въпроси ще отговаря вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. Министрите на правосъдието, образованието, на отбраната и на културата също ще участват в парламентарния контрол. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.