Парламентът закрива министерството на Лиляна Павлова

Парламенът ще закрие министерството за българското председателство на Съвета на ЕС и ще освободи Лиляна Павлова от поста министър, предаде БНТ. Това предложение на премиера Бойко Борисов е включено в дневния ред на Народното събрание за последните заседания преди коледната ваканция.
Вероятно проектът за решение за структурни и персонални промени в Министерския съвет, както е официалното име на документа, ще бъде гласуван в четвъртък. Павлова пък няма да е министър от 1 януари 2019 г.
Министерството се закрива, тъй като на 31 декември приключва тройното председателство на Съвета на ЕС. То беше започната от Естония, продължено от България и завършено от Австрия. На 1 януари 2019 година щафетата се поема от Румъния.
Лиляна Павлова се срещна с извънредните и пълномощни посланици на държавите членки на Европейски съюз, акредитирани в страната. Те са поздравили министъра за българското председателство на Съвета на ЕС за отличната работа на страната в рамките на триото, съобщиха от пресслужбата на министерството.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.