Пак отложиха делото срещу Айхан Хашимов заради допълнителна експертиза

Днес състав на Разградския окръжен съд назначи отново допълнителна експертиза по делото срещу кмета на Лозница Айхан Хашимов и още седем подсъдими за неправомерно разходване на бюджетни средства и умишлена безстопанственост.Процесът бе отложен за септември
Преди това бяха разпитани тримата експерти, изготвили строително-техническата експертиза. Адвокатите по делото не останаха удовлетворени от отговорите и поискаха отводи на вещите лица, а след това – и връщане на делото за допълнително разследване. Съдът отхвърли исканията и прецени, че за да се изяснят някои обстоятелства във връзка с процесните сгради, е необходима допълнителна експертиза.
Обвинението срещу Хашимов и още осем подсъдими е за неправомерно разходване на бюджетни средства и за умишлена безстопанственост, щетите за държавния бюджет от ремонтите на пострадали от мними бедствия сгради според прокуратурата са в размер на 627 272 лв.
Освен кмета на Лозница Айхан Хашимов, подсъдими са и двамата кметски заместници Гьокчан Ахмед и Мехмед Билялов, служителите в кметството Метин Мустафов и Шоаиб Зинорейн, и четирима предприемачи: Диян Стойков от Варна, Димо Йорданов, Хашим Хашимов от Цар Калоян и Николай Тодоров от Трапище.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.