Още взривове в Иганово. Образувано е досъдебно производство

Два нови взрива е имало на площадката на ВМЗ – Сопот в Иганово. По-рано се предполагаше, че последните са били към 9.40 ч. тази сутрин, но явно взривните процеси на мястото на инцидента продължават. По думите на кмета на Иганово Стефан Данчев гърмежите са по-слаби в сравнение с предишните. Според него за момента не се налага евакуация на населението. В района се вижда пушек.
Екипите на областното управление за пожарна безопасност и защита на населението са ситуирани на отстояние 2-3 км от центъра на взривовете, на подбалканския път София – Карлово – Бургас, който остава блокиран за неопределено време.
Близо 70 души са били евакуирани от селото. Няма информация, кои от представителите на отговорните институции са успели да пристигнат на мястото на инцидента.
Свикани са кризисните щабове на място, както и в Карлово и Сопот.
На място са сапьорни части от СОБТ и Българската армия. Окръжна прокуратура-Пловдив е образувала досъдебно производство във връзка с инцидента.
На мястото на инцидента вече е и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Там той заяви, че се работи по всички хипотези, включително и саботаж.
Достъпът до селото е невъзможен. Автомобилите се отклоняват по обходни маршрути. /КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.