Охранителите от варненския МОЛ не обжалваха мерките си за неотклонение

Тримата охранители от варненския МОЛ, които пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров не обжалваха мерките си за неотклонение пред Апелативния съд. По този начин, ако решат да внесат обжалване, те трябва да го направят отново пред Окръжния скъд.
Част от протестиращите варненци, които излязоха пред МОЛ-а в неделя, за да заявят съпричасността си към случая казаха, че няма да се откажат и няма да позволят случаят да се забрави.
Един от инициаторите Ивайло Василев заяви: Нягол е конкретният повод, бруталният повод от последната седмица, когато бездействието на едни хора, институции и всичко доведе в крайна сметка до логичния резултат – смърт на човек.
Да, Нягол, това съм аз и ние, всъщност всеки един от нас е можел да бъде в случая Нягол, каза Василев, цитиран от БНР, и коментира въпроса дали ще бъдат наказани достойно виновниците: Не. Ако мога да дам прогноза – от трима задържани ще има един осъден и двама с условна. Наблюдава се бягане от отговорност.
24-годишният Ангел Николов, 19-годишният Цветан Маринов и 22-годишният Красимир Димитров са обвинени за съучастие в убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.