От 15 май забраняват строителството в курортите край Варна

От 15-ти май до 1-ви октомври се забранява извършването на всички видове строителни и монтажни работи на територията на комплексите „Златни пясъци“, Св. Св. Константин и Елена“, КК „Чайка“ и КЗ „Прибой“, гласи заповед на кмета Иван Портних.
Забранен е и достъпа на тежка строителна механизация и на всякакви превозни средства, доставящи строителни материали в комплекса. Изключение се допуска за неотложно аварийно-ремонтни дейности, съгласно чл. 15 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие /ЗУЧК/.
В срок до 14-ти май възложителите и изпълнителите на незавършени строежи на територията на комплексите се задължават да предприемат необходимите мерки за ограждане и обезопасяване на строителните обекти, да демонтират временно поставените обслужващи обекти, които са извън границата на строителната площадка, както и да почистят и възстановят нарушените в резултат на строително-монтажните работи, тротоари и пътни настилки около строежите. Засегнатите от строителството зелени площи трябва да бъдат почистени от строителни отпадъци, обработени и засадени със съответния вид декоративна растителност.
От 1-ви май до 15-ти май изнасянето на строителни отпадъци от строежите в комплексите трябва да става в часовете от 8.00 до 10.00 часа сутринта и от 16.00 до 18.00 часа следобед.
За нарушаване на заповедта и на основание на чл. 23 във връзка с чл. 15 от ЗУКЧ, физическите лица ще се наказват с глоби от 1000 до 10 000 лева, а на едноличните търговци и на юридическите лица ще се налага имуществена санкция в размер от 10 000 лева до 50 000 лева. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.