От утре затварят два участъка от бул. „Патриарх Евтимий“

Заради строежа на третата линия на метрото от утре в София се затварят за движение два участъка от булевард „Патриарх Евтимий“. Променят се и маршрутите на тролейбуси 1, 2, 5, 8 и 9, съобщава БНР.
Във връзка със строителството на третия лъч на софийското метро от утре се забранява влизането на пътни превозни средства по бул.“Патриарх Евтимий“ в участъците на строителните площадки на метростанциите между бул.“Васил Левски“ и „Хан Крум“ и между бул.“Витоша“ и „Княз Борис Първи“, посочи Васил Начевски от пътната дирекция на Столичната община:
Движението ще се осъществява в двете посоки по булевард „Васил Левски“ в участъка от „Граф Игнатиев“ посока НДК, и в тунела в НДК двупосочно с излаз на „Петте кьошета“. От „Петте кьошета“ може да се излезе директно на бул.“Фритьоф Нансен“. Двупосочно ще бъде движението и по бул.“Патриарх Евтимий“ , от бул.“Витоша“ до „Фритьов нансен“. Пътна полиция от СДВР ще подпомага движението, така че да няма задръствания.
В района на затворените участъци се променя и организацията на паркирането, посочва Румяна Милова от Центъра за градска мобилност:
Наложи се да бъдат затворени някои паркоместа, други се запазват , а също така се обособяват и нови. Постарали сме се да пазим баланса между броя на паркоместата и броя на ползвателите на услугата „локално платено паркиране“. Можем да предложим и обособяване на допълнителни паркоместа, но към момента не ги предлагаме, тъй като имам опасения , че това ще затрудни движението, добавя тя.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.