От Разград към Шумен – само с коли

Остава затворен заради силния вятър и преспи пътят Разград-Шумен за автомобили над три и половина тона, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Обходният маршрут е по пътя Търговище-Белокопитово и Търговище-Разград.
Трийсет и пет машини почистват и обработват с инертни материали пътищата в Лудогорието. Температурите са от минус 5 до минус 3 градуса. Продължава да вали, вятърът на откритите места е силен, на места има преспи.

Няма непроходими пътища в Лудогорието, уточниха от Областно пътно управление в Разград. По-сложна е обстановката в Исперихска, Кубратска и Заветска община, където вятърът е най-силен и преспите – най-дълбоки. Няма закъсали автомобили и бедстващи хора на територията на областта.
Поради нулева видимост, силен вятър и снегонавявания Ришкият проход е затворен за движение на автомобили на територията на Шуменска и Бургаска област. Забраната важи за участъка между Смядово и Лозарево. Същото важи и за Айтоския проход, както и за първокласния път от пътен възел Петолъчката до Бургас.
Котленският проход е затворен за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона. За останалите движението е задължително с вериги. Снежната покривка в района на Омуртаг достига 50 см.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.