От днес – топъл обяд за 50 души в обществената трапезария в Разград

От първия ден на новата 2016 година в Разград има обществена трапезария. До края на април на супа, основно ястие и хляб всеки ден ще могат да разчитат 50 души от общината, съобщиха от местната администрация.
Услугата се предлага за осма поредна година чрез Домашния социален патронаж и е възможна по правилата на националния проект „Обществени трапезарии”, финансиран чрез фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. Договора на обща стойност 9545 лева община Разград подписа на 16 декември.
Обществената трапезария ще ползват лица и семейства на месечно подпомагане с доход, по-нисък от диференцирания минимален доход; лица, с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудовата дейност, както и скитащи и бездомни.
Припомняме, че от 1 октомври до края на декември 2015 г. в сградата на Домашния социален патронаж в Разград също имаше обществена трапезария за 50 души по същата програма за 7360 лв.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.