Отборът на ОУ „Н.Икономов” – Разград непобедим за четвърта поредна година на състезанието „Млад огнеборец”

За четвърта поредна година отборът на ОУ “Никола Икономов” – Разград днес стана общински и областен първенец в състезанието „Млад огнеборец”, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.
Девет ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Разград, Кубрат, Исперих, Цар Калоян и Лозница премериха сили, бързина и умения на стадион „Балканфарма“. Областното състезание бе организирано от ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, Клубът по пожаро-приложен спорт и Регионалния инспекторат по образование. В него се включиха 90 млади огнеборци.av
Надпреварата по традиция премина в две дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”. Тимовете от по 10 състезатели бяха във възрастовата група от 12 до 16 години. Включиха се четири отбора от община Разград, два от община Исперих и по един от общините Кубрат, Лозница и Цар Калоян. Освен бързина и точност, децата бяха оценявани от журито и за специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.
Първо място спечели отборът на ОУ „Никола Икономов” – Разград с комплексен сбор точки 1056. Тимът, който ще представя Разградска област на републиканското състезание в курорта „Албена”, грабна и преходната купа на общински първенец. Същите деца преди седмица се класираха на първо място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека” в турнир в Свиленград.
На второ място се класира отборът на ОУ „Васил Априлов” – град Исперих, който събра 1027 точки. Трети в надпреварата останаха учениците от СОУ „Христо Ботев” – град Цар Калоян с 1009 точки. За призовите места бяха осигурени купи, а за всички участници грамоти.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.