Осъдиха Сидеров 100 часа да чисти паметници

Четвърта присъда за хулиганство получи от Софийския градски съд лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. За нападението му над журналист през май 2013 г. (прословутият казус с „Извини се, бе!“), националистът получи 9 месеца пробация и 100 часа обществено полезен труд в рамките на една година.
Същото наказание получи и народният представител Десислав Чуколов.
Той постигна споразумение с прокуратурата по обвинението за хулигански прояви, но съдия Вера Чочкова го редактира и вместо удръжка на 13% от месечното възнаграждение, наложи обществено полезен труд.
Сидеров сам поиска от съда да изтърпи наказанието си, като чисти паметници.
Лидерът на „Атака“ коментира, че винаги е участвал в поддръжката на паметниците на културата и това е нещо полезно. Чуколов на свой ред коментира, че активистът Асен Генов цапа паметниците, а те ги чистят.
Вчера Сидеров и депутатът Десислав Чуколов бяха осъдени на пробация и удръжка на една четвърт от заплатите им в продължение на година за инцидента пред клекшопа на бул.“Г.С.Раковски“ в столицата. Това бе повече от първоначалното споразумение с прокуратурата, защото магистратите сметнаха, че двамата са хулигани и не бива да им се налага по-леко наказание.
Преди седмица Софийският градски съд одобри споразумението между лидера на „Атака“ и прокуратурата по обвинението за нахлуване в сградата на НАТФИЗ миналата година, както и това за случая в Батак, когато той нападна журналист.
По първия случай Сидеров получи девет месеца пробация, а за втория – осем месеца. Също така 13% от заплатата му ще отива в полза на държавата.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.