Осъдиха опасния рецидивист, изнудвал и блудствал с 14-годишно момиче

На 7 години затвор и 5000 лева глоба бе осъден днес от състав на Разградския окръжен съд 39-годишният рецидивист Милко Иванов от село Кочово. Тъй като подсъдимият е направил пълни самопризнания и делото се гледа по съкратеното производство, присъдата му бе намалена с една трета и окончателното му наказание става 4 години и 8 месеца, при строг режим.

Иванов бе признат за виновен в две престъпления – за изнудване и блудство с 14-годишно момиче, чрез употреба на сила и заплашване.Според обвинителния акт на 25 октомври 2016 г. около 21 часа вечерта той застигнал детето по пътя към разградския кв. „Орел“ . Със сила и заплаха с нож мъжът завлякъл момичето в храстите и извършил блудствени действия. Насилникът поискал жертвата да му предаде парите и златните си накити. Когато разбрал, че 14-годишната не носи ценности и пари в себе си, той отнел със сила и заплаха мобилния й телефон със СИМ-картата. Момичето обещало да му даде пари, които подсъдимият искал, за да си купи наркотици. Обяснила му, че баща й работи в чужбина и в дома си има и пари, и златни накити. След като претърсил дрехите й, Милко открил само 40 ст. Тогава я заставил да върви до дома си, като я държал за ръка, за да не избяга. В дома си 14-годишната жертва разказала на майка си какво се е случило и сигнализирали на спешния телефон 112. На другия ден извършителят бил задържан.

По сигнала в дома на пострадалата пристигнала полиция и автопатрулен екип, който започнал да издирва извършителя по даденото описание от жертвата. На 26 октомври 2016 г. в 19 часа 39-годишният опасен рецидивист е задържан. В автомобила, с който се е придвижвал, е открит и иззет и мобилният телефон на жертвата с повредена СИМ-карта.

Милко Иванов има зад гърба си 11 присъди, като осем от тях е изтърпял ефективно в затвор.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.