Осем депутати на Борисов влизат в битките за кмет

Осем депутати от ГЕРБ със сигурност ще се кандидатират за кметове наесен, пише „Преса“. Ръководството на партията имаше принципно решение да не връща депутати в местната власт, но за тези осем е преценено, че това няма да се отрази на работата на групата и ще осигури изборни победи. Други четирима депутати имат номинации, но ще останат в парламента.
Д-р Вяра Церовска влиза в битката за Перник, защото социологическите сондажи показали най-висок резултат. Сходни данни имала и областният управител Ирена Соколова, но като бивш шеф на болницата Церовска била по-разпознаваема за периферията. Депутатът Валентин Василев ще бъде издигнат за кмет на Разград по същата причина – много високи резултати на предварителния сондаж, макар че партийните структури имали други предпочитания за там. Любомир Христов ще се бори за кмет на Шумен, Силвия Хубенова – за Асеновград, д-р Дарин Димитров – за Търговище. Макар че не успя на миналия вот, Георги Андонов отново ще се пробва за градоначалник на Гоце Делчев. С огромна подкрепа се ползва в Ловеч Корнелия Маринова и от ГЕРБ са готови да я пратят в местната власт. Варненската депутатка Красимира Анастасова ще се бори за Дългопол.
Макар че имаше желание, Галя Георгиева няма да се върне отново в кметското кресло в Елин Пелин, а остава в НС. Владимир Тошев има номинация за Видин, но за там ГЕРБ продължава да търси силен кандидат. В Добрич със сигурност ГЕРБ ще подкрепи за нов мандат Детелина Николова и така номинираният Румен Иванов остава депутат.
Във Враца ГЕРБ ще издигне като свой кандидат за кмет зам.-министъра на спорта Калин Каменов. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.