Освободеният турски прокурор почина от раните си

Турският прокурор Мехмет Селим Кираз, който в продължение на 9 часа бе държан като заложник в истанбулски съд от екстремисти, бе освободен при операция на специалните части, но малко по-късно той почина. Похитителите му са ликвидирани.
Кираз почина в болницата, съобщи телевизионният канал NTV, позовавайки се на представители на болницата. Кираз беше освободен от полицията в съдебната палата в Истанбул, но получи пет огнестрелни рани – три куршума попаднаха в главата, а други два – в тялото. В болницата той бе откаран в критично състояние. Лекарите цял час се бориха за живота му, но поради сериозността на раните, не успяха да го спасят.
Операцията продължи около 15-20 минути. Полицията използва шокови гранати и влезе в престрелка с екстремистите. В кабинета на прокурора, където той беше държан, имаше трима терористи.
По-рано днес заподозрени членове на незаконния левичарски „Народен революционен фронт за освобождение“ (DHKP-C) взеха за заложник прокурор Мехмет Кираз в съдилище в Истанбул във връзка с делото за убийството на жертвата от протестите за парка „Гези“ Беркин Елван. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.