ОД на МВР – Разград – четвърта у нас по разкрити престъпления

Областната дирекция на МВР в Разград е четвърта в страната по разкриваемост на престъпленията след Търговище, Ямбол и Силистра, а по брой регистрирани престъпления е 25-та, изпреварена само от Търговище, Силистра, Кърджали и Смолян. Това съобщиха пред журналисти директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов и заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Благородна Макева, след приемането на отчета за дейността на Дирекцията през 2015 година.
На територията на Областната дирекция на МВР – Разград са регистрирани 1338 престъпления, криминалните са 1082, а икономическите – 256. Умишлените убийства са три, разкрити са и трите.
Но в работата на Дирекцията са допуснати и слабости, констатира гл. комисар Спиридонов. Грабежите са се увеличили два пъти, повече са и взломните кражби. А намалението на регистрираните престъпленията при наркотиците според него категорично означава, че те не са търсени.
Полицията и тази година ще остане на границата, служители от вътрешността на страната отново ще са ангажиране с охраната на държавната граница заради продължаващия миграционен натиск, прогнозира директорът на ГДБОП.
Положителни резултатите на разградската полиция в борбата с икономическата престъпност посочи ст. комисар Благородна Макева. Разкрити са двойно повече престъпления в сравнение с 2014 г. Но е бела най-силно впечатлена от синхрона в съвместната работа на полиция, прокуратура и съд в Разград, нещо, което рядко се срещало на други места у нас. Това личало от факта, че от 1300 производства, изпратени в прокуратурата, върнатите са едва 39. Макева не пропусна и успехите по превенцията на домашното насилие, което също се случва при синхрон в работата на институциите, ангажирани в борбата срещу него.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.