Обявиха началото на четвъртия конкурс за детска рисунка „Великден през моите очи“

Стартира четвъртият конкурс за детска рисунка „Великден през моите очи“, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Конкурсът е под патронажа на Гюнай Хюсмен. Целта на конкурса е децата да се запознаят и включат в съхранението на традициите, свързани с големия християнски празник Великден. Малките художници трябва да покажат своя поглед към празника – как се подготвят за него, коя е любимата им част от традициите, как го отбелязват, какви емоции изпитват хората около тях. В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в Разградска област, индивидуално в четири възрастови групи: деца на 6 г., ученици в I-IV клас, V -VIII клас и IX-XII клас. Всеки участник има право да представи една творба. Великденските рисунки трябва да бъдат във формат А4 /21 см. х 29,7 см./. Материалите и техниката за изработването им са по избор: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив.

Срокът за изпращане на рисунките в Областна администрация е 11 април, а награждаването е насрочено за 17 април от 11,00 ч. във фоайето на Областна администрация. Предвидени са предметни награди за всички класирани до трето място в отделните възрастови група, както и поощрителни награди за оригиналност. Всички участници ще получат грамоти.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.