Община Разград се стяга за очакваната здрава зима

Кметът на Разград д-р Валентин Василев свика щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, във връзка с предстоящите прогнози за силен вятър и ниски температури, които се очакват на територията на страната в близките дни, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
За да бъде извършено нормално почистване на пътните платна в града кметът призовава гражданите да паркират автомобилите си така, че да не пречат на снегопочистващите машини. Служители на общината ще проверяват фирми, учреждения и организации, здравни, социални, учебни и други заведения, както и собствениците и наемателите на търговски обекти, жилищни сгради и недвижими имоти и гражданите, дали изпълняват задълженията си по Наредба 1 да организират при паднал сняг или заледяване почистване и опесъчаване на тротоарите пред сградите, отстраняването на ледените шушулки по стрехите, отвеждане до ниво тротоар на водите от климатици и климатични инсталации.
Община Разград има готовност да окаже помощ на скитащи и бездомници: ще бъдат настанявани в Дома за възрастни хора и ще им бъде осигурена храна от Домашния социален патронаж, се казва още в прессъобщението на администрацията.
Срещата не бе предварително обявена на медиите.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.