Общината стигна и до кофите за смет в снега

Всичко, с което общината разполага – техника и машини, е включено в почистването в града, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Вчера 11 снегопочистващи машини са работили до 20.30 часа в ниската част на града, а след това два дежурни снегорина са се захванали в подстъпите към жк „Орел“, болницата, пожарната и други институции, където се налага спешно придвижване на автомобили. Много от главните артерии на града са изчистени до асфалт, твърдят от общината.
Днес снегопочистването отново е започнало  в 4.00 ч. и продължава със 7 машини, техника ще почиства и около блоковете 24, 25 и 27 в жк “Орел“ и зад блок 17, уточни Христо Георгиев – ръководител на „А.С.А. България“ в Разград. От началото на валежите досега улиците на града са обработени с 200 тона сол.
Сметосъбирането стартира едва днес заради климатичните услови, трудната проходимост по улиците, достъпа до контейнерите за смет, както до сметището. Днес два автомобила извозват сметта първо от централната част на града, а след това от останалите части. Почистват се всички улици, уточняват от фирмата.
Служители на „Паркстрой“ се включиха в почистването на града, 12 човека чистят в кв. „Абритус“, използва се и бобкат за разчистване на тротоарите и паркингите в района, дейността ще продължи в посока „Биовет“.
Вече са опесъчени стъпалата към “Орел“, почистват се и паркинги в централните части на града, чисти се градинката пред прокуратурата, направени са подходи на площада до Стария театър и се продължава към кв. „Абритус“.
На територията на Община Разград няма населени места без електроенергия и вода. Всички пътища са достъпи до населените места и са отворени.
От общината припомнят, че Наредба 1 регламентира ръководителите на фирми, учреждения и организации, на здравни, социални, учебни и други заведения, както и собствениците и наемателите на търговски обекти, жилищни сгради и недвижими имоти и гражданите, са длъжни да организират при паднал сняг или заледяване почистване и опесъчаване на тротоарите пред сградите, както и отстраняване на ледени образувания по стрехите, отвеждане до ниво тротоар на кондензните води от климатици и климатични инсталации и други.
От местната администрация призовават гражданите да бъдат особено внимателни предвид обстановката и да съдействат на ангажираните с почистването на града от обилния сняг, което ще продължи до нормализирането на живота в града.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.