Общинарка от Завет поиска обезщетение от Прокуратурата

Дело по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, нанесени на гражданите се гледа днес в Разградския окръжен съд.
Виолетка Кулева е завела иск срещу Прокуратурата на Република България, с който иска обезщетение от 50 000 лв. за нанесени й неимуществени вреди и 2400 лв. за имуществени вреди, изразяващи се в адвокатски разноски.
Кулева е бивш директор на дирекция в община Завет. Срещу нея, срещу кмета на общината Ахтер Велиев и техническия ръководител във фирма „Абритус“ Недим Мустафов бе образувано досъдебно производство през 2011 г. за ремонта на джамията в село Прелез, като според прокуратурата получените от Комисията по бедствия и аварии 298 609 лв. са били неправомерно поискани заради мнима буря. Съдът обаче оправда тримата подсъдими на всички инстанции.
Днес от съдебно-психиатричната експертиза стана ясно, че Кулева е получила смесено тревожно-депресивно разстройство. След началото на разследването била освободена от работа поради съкращаване на длъжността. Свидетели потвърдиха, че състоянието й е било лошо и е пиела успокоителни. Адвокатът й подчерта, че е пострадал и авторитетът й.
Според прокурора по делото искът в за имуществени и неимуществени вреди е завишен. Съдът ще произнесе с решение в законния едномесечен срок.
Другите двама подсъдими по делото за ремонта на джамията – кметът Ахтер Велиев и Недим Мустафов, също имат искове по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди срещу Прокуратурата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.