Общинари в Кубрат повишиха административния си капацитет по проект

В Кубрат се проведе заключителна пресконференция по проект „Разширяване на капацитета на служителите на община Кубрат за качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса“. Той бе осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“ /ОПАК/, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Присъстваха заместник-кметът на община Кубрат Снежана Георгиева, служители от общинската организация, представители на Агробизнесцентъра и други институции, медии.
Проектът бе на стойност 84 264,46 лв. и с продължителност 12 месеца. Надграждащо обучение по ключови компетентности преминаха 94 служители в общинската администрация. В първото обучение „Умения за управление на стреса и времето“ взеха участие 25 души, в „Социални отношения, ефективни преговори и справяне с конфликти“ – 22, в „Подобряване на екипната ефективност“ – 25 и в „Привличане на инвестиции за устойчиво развитие“ – 22. Надграждащи обучения в учебната база на ИПА преминаха 5 служители. Те взеха участия в обученията по темите: „Облачните услуги – иновативен подход за електронно управление“ и „Презентационни умения MS POWER POINT“. Всички участници получиха сертификати за успешно приключил курс на обучение, които отговарят на стандартите на ОПАК.
Тези и други резултати бяха отчетени от секретаря на община Кубрат и ръководител на проекта Хюсние Мустафова. /e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.