Образователен концерт – спектакъл за Европейските дни на наследството в Разград

През тази година мотото на Европейските дни на наследството е „Изкуството да споделяш“.

Това е и заглавието на образователния концерт – спектакъл, който организират  Община Разград, Регионалният исторически музей, Театрално-Танцова формация „Пулс“ и с участието на Младежка формация за театър „Импулс“ в понеделник  –  10 септември, в градината на къща музей „Димитър Ненов“. B „Пина Бауш и изкуството да споделяш чрез танцовия театър“ танците и пластиките ще бъдат изпълнявани от танцьорите на ТТФ „Пулс“ с художествен ръководител Катя Лапатова, а текста ще четат актьорите от МФТ „Импулс“ с  художествен ръководител Веселин Керемедчиев.

Предстои да видим един образователен концерт – спектакъл, който ще направи възможно да надникнем в красивата революция на Пина Бауш, да се докоснем до електричното, взривяващо творчество на най-противоречивия съвременен хореограф. Животът ѝ е един безкраен танц, своеобразен театър, разтърсващо изкуство и много красота.

„Танцувайте, танцувайте! Иначе сме изгубени. Танцуващият човек е човек на духа.“ – призовава звездата на танцовия театър. А ние ви каним в понеделник, 10 септември, в 18:30 часа в градината на къща музей „Димитър Ненов“, защото изкуството да споделяш е един различен начин да познаеш себе си.

Входът е свободен.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.