Областният управител стана член на ученическия клуб „Всички пътища водят към дома”

Ученици от IV „б” клас на ОУ „Васил Левски” – Разград се срещнаха с областния управител Петър Василев и го поканиха да членува в техния клуб „Всички пътища водят към дома”. Децата представиха клуба и обясниха, че основната им цел е да установят и да поддържат приятелства с българчета от цял свят, които са напуснали Разград и страната, но заедно със семействата си не са забравили родния дом и България. Петър Василев прие поканата и с него клубът вече наброява 205 души.

Децата помолиха областния управител да съдейства за популяризиране на тяхната дейност като призове кметовете на общините в Лудогорието и ръководители на учебни заведения в региона да помогнат с каквото могат всички деца да научат за проекта, а ако имат желание – да изградят такъв клуб и във своето училище.IMG_2359
Проектът „Всички пътища водят към дома“ спечели първо място на Осмата национална олимпиада по гражданско образование в Шумен в началото на май. А идеята за него дошла от класната на децата Елка Иванова, която им разказала, че поддържа постоянна и много здрава връзка със своя съученичка в чужбина. Децата се амбицирали и започнали да издирват свои съученици. За Баба Марта изпратили мартеници на тези, на които успели да издирят – 17 българчета в чужбина… В порасналата вече група има българчета от Дания, Испания, Люксембург, Германия, Израел и Северна Ирландия.
Когато в началото на месеца децата за пръв път разказаха за проекта си пред журналисти, обещаха на българчетата по света нова изненада за 24 май. Изпълниха я!
За първи път днес пред областния управител четвъртокласниците представиха своя клип послание към нашенчета по света „Аз съм българче”, в който пее и тяхната съученичка Крисия. Клипът ще бъдe разпространяван по света чрез интернет.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.