Областният управител се срещна с председателя на фондация „Света Филомена”

Областният управител на Разград Петър Василев прие в кабинета си председателя на германската фондация „Света Филомена“ Герхард Робел, съобщиха от пресцентъра на областната управа. На срещата са присъствали и представителите на организацията за Разград Милена Вълева и сестра й Силвия Вълева от СНЦ „Одисея”, с която губернаторът подписа споразумение за сътрудничество в края на миналата година.
От свое име и от името на жителите на областта Петър Василев изказал благодарност към благородната дейност на Герхард Робел. А гостът изразил радостта и удовлетворението си от това, че помощта им се приема положително и е от полза за възрастните хора и децата от специализираните домове. По време на срещата областният управител и Герхард Робел са обсъдили бъдещи проекти, с които да бъдат подпомогнати уязвими и рискови групи от Лудогорието.
Посредством партньорството между Областната администрация в Разград и Фондацията се реализираха редица благотворителни инициативи в областта. Подпомогнати бяха над 100 социално слаби жители в община Самуил, а в края на месец януари бяха осигурени – три ролатора, две инвалидни колички и един комбиниран тоалетен стол – дарени на Съюза на инвалидите в Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.