Областният управител подари раници с боички на малки художници от ДГ „Славейче“

Гюнай Хюсмен подари раници на малчуганите от ДГ „Славейче“ в Разград, които участваха в организирания от него конкурс за детски рисунки „Великден през моите очи“.
Посещението на областния управител бе приятна изненада както за малчуганите, така и за преподавателите им. А той избра да посети детското заведение неочаквано, за да види как се работи на практика в него, без предварителна подготовка за гости, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Подаръците не са закупени със средства от държавния бюджет, предоставянето им не бе включено в регламента на конкурса и е само за участниците във възрастовата група на най-малките – 6-годишни, за да ги стимулира да продължат да развиват творческите си умения. Подобни подаръци ще получат и децата от другите детски градини в областта, които по-масово са участвали в конкурса.
Подаръците са раници, тъй като на по-голямата част от малките художници им предстои да тръгнат на училище тази година. В раниците има скицник, водни боички и пастели.
Малките художници от ДГ „Славейче“, участвали в конкурса „Великден през рмоите очи“, са 18, от тях 9 бяха на градина в днешния ден и лично получиха от г-н Хюсмен подаръците си, останалите ще си ги получат от ръководството на детската градина заедно с грамотите за участие. Малчуганите се зарадваха на подаръците, които ще са им полезни за първия учебен ден.
Директорът на детската градина Младенка Ботева благодари на областния управител за жеста, показа му при какви условия се отглеждат близо 160-те деца и сподели необходимостта от някои ремонтни дейности в сградата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.