Областният управител към директорите: Искам да ви виждам на площада на официалните празници

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар Михаил Тодоров проведоха работна среща с ръководителите на териториалните структури на централната изпълнителна власт в Лудогорието. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Това е втора среща в такъв формат, но първата преди една година бе опознавателна, а тази е работна, уточни в началото Гюнай Хюсмен. Пред ръководителите на институции той представи накратко основни моменти от отчета за дейността си през първата година от своя мандат като областен управител. Акцент в него бяха и отношенията с териториалните структури на централната изпълнителна власт. „В общи линии съм доволен от това, което правим съвместно с държавните учреждения“, заяви той. Но допълни, че освен да изпълнява стриктно задълженията си по длъжностна характеристика, държавният служител на ръководна длъжност трябва да бъде пример за служителите от ръководената от него институция и да полага усилия и над рутинните си задължения по отношение на повишаване доверието на обществото към администрацията.

Г. Хюсмен даде и конкретен пример с факта, че на тържествата на официалните празници на площада в областния град хората са едни и същи и освен областният управител и заместниците му, други представители на централната изпълнителна власт няма. Г.Хюсмен призова ръководителите на институции да се включват в отбелязването на официалните и националния ни празник, защото това е добър знак и пример от страна на държавната администрация към обществото. Зам.-областният управител Евгени Драганов пък апелира държавните институции да поставят символите на държавата пред сградите си, допълни още, че не бива да общува с гражданите само в приемен ден. Нурие Црънгалова също призова присъстващите да работят за това да се усети промяната в отношението към гражданите.
От своя страна ръководителите на държавни институции представиха предприети от тях мерки през последната година за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса, както и добри практики при осъществяване на контролната си дейност.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.