Обезопасиха фасадата на Военния клуб

Областна администрация – Разград извърши спешни обезопасителни и укрепителни дейности на фасадата на бившия Гарнизонен военен клуб /ДНА-то/ в Разград днес.

Това се наложи поради опасността от падащи предмети от купола на сградата. Обезопасителните ленти за забрана на преминаването по тротоара се оказаха неефективни, късаха или ги късаше вятърът и се създаваше риск за здравето на пешеходците, мотивираха зрелищната акция от пресцентъра на областната администрация.

За достигането на нужните височини съдейства РД „Пожарна безопасност и защита на населението”, която осигури 30-метрова пожарникарска стълба, както и ОД на МВР, която пък затвори за движение участъка от ул. „Кирил и Методий”.

Двама пожарникари и работник по временната заетост със строителна специалност извършиха оглед на фасадата от пожарникарската стълба, изкъртиха неукрепените части от купола, преди сами да са паднали, след което със строителна пяна укрепиха ръбовете.

Припомняме, че в момента тече процедура по прехвърляне на Областна администрация на правото на управление на сградата на ДНА. В началото на годината Министерството на отбраната излезе със становище за отпаднала необходимост на имота. Намерението на областния управител Гюнай Хюсмен е след ремонт в тази сграда да бъде настанена Областна администрация – Разград.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.