Обвиниха само двама от 13-те арестувани митничари

Невинен съм, опитват се да ме набутат в някаква схема. Това каза днес пред Окръжен съд – Пловдив Димитър Ковачев, старши митнически инспектор, отговорник на нощната смяна на ГКПП „Капитан Андреево“.
В края на смяната – между 6 и 7.20 часа на 29 март, през граничния пункт са минали 6 ТИР-а, които не са били проверени. В единия от тях, задържан в склад в Пловдив, бяха открити цигари за около 8 млн. лв., а шофьорът му – турският гражданин Ремзи Караибрахимоглу, свидетелства колко безпрепятствено е преминал през границата.
В акцията бяха арестувани 13 митничари, като в крайна сметка днес стана ясно, че обвинение е повдигнато само срещу Димитър Ковачев и Красимир Добрев.
По график Добрев е трябвало да бъде отговорник на нощната смяна, но в последния момент се е обадил на Ковачев, че има важен ангажимент и го е помолил да го замести.
Преди два дни съдът остави с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ шофьорът на турския ТИР и четирима мъже, осигурявали логистиката.
По данни на прокуратурата в последните седмици по този канал са преминали общо 19 ТИР-а с цигари, съобщава БГНЕС. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.