Обама е най-популярният лидер в света

Барак Обама е най-популярният лидер в света. Това показва проучване сред 64 хил. души в 65 страни, проведено от „Галъп интернешънъл“, съобщават световните медии.
На второ място е класиран германският канцлер Ангела Меркел, следвана от британския премиер Дейвид Къмерън.
Трима от петима анкетирани (59%) имат положително становище за американския президент, докато един от трима (29%) гледат на него в неблагоприятна светлина. Ала той е по-малко популярен в собствената си страна, където разликата между положителното и негативното отношение към него е само 12 пункта.

Барак Обама и Владимир Путин са далеч напред пред останалите световни лидери по разпознаваемост на глобалната политическа сцена. Въпреки че руският президент Путин е много популярен в собствената си страна, той е недолюбван по света, като тези с отрицателно мнение за него надвишават с 10 процента онези, които имат позитивно отношение.
Меркел е вторият най-харесван лидер по света сред 10 включени в проучването. Въпреки това германският канцлер в собствената си страна има доста лош рейтинг, като хората с негативно мнение са с 6 пункта повече от тези с положително. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.