Нужни са спешно пари за ремонт на пет войнишки паметника в Лудогорието

Нужни са спешно пари за неотложен ремонт на пет войнишки паметника в Лудогорието, стана ясно на днешното заседание на едноименната областна комисия.
Най-зле са паметникът на полк. Дяков в село Топчии, паметниците в селата Юпер, Осенец и Гороцвет и паметната плоча в село Тодорово. Днес бе решено да се направят заявки за финансиране на ремонтите през 2017 г. пред финансовото и министерството на отбраната.
През 2015 г. бяха отпуснати общо 5000 лева от Министерството на отбраната за финансиране на ремонта на военните паметници в селата Каменар и Пороище. А през тази година се очаква финансиране на дадена през 2015 г. заявка за ремонт на паметниците в Топчии и Юпер, във връзка с честване на 100 години от Тутраканската епопея, припомнят от пресцентъра на областната администрация.
В момента се подготвя проект за построяване на нов паметник в с. Ловско, който ще се внесе за разглеждане от областната комисия „Военни паметници” и ще се съгласува с Министерство на отбраната, стана ясно още на днешната среща при зам.-областния управител Виолета Тодорова.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.