Нощ на книгите за Хари Потър и в България на 4 февруари

За втора поредна година в рамките на Нощ на книгите за Хари Потър почитателите на момчето магьосник от цял свят споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг. Инициативата е на британския издател Bloomsbury, а у нас се случва благодарение на Егмонт България и с медийната подкрепа „Аз чета“ и „Детски книги“. Тазгодишното събитие e под надслов „Нощ на магиите“ и ще се проведе на 4 февруари, четвъртък, а най-интересното можете да проследите в специалната ни тематична секция.
Сред основните цели на кампанията е възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. Егмонт България очаква заклети почитатели и нови фенове на приключенията на Хари Потър на 4 февруари от 18 ч. в книжарница „Хеликон Витоша“ в София. Магьосници и мъгъли ще бъдат въвлечени в тематични игри, предизвикателства и състезания. Участниците ще чуят любими откъси от книгите, ще се включат в конкурс за костюми на герои от поредицата и ще проверят познанията си за света на „момчето, което оживя“. Известни фенове на поредицата също ще споделят магията с присъстващите.
В подкрепа на каузата за увличане на повече млади читатели в магията на четенето, Егмонт ще подгрее атмосферата за „Нощта на магиите“, като посети няколко столични училища.
Издателството отправя специална покана към училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в цялата страна да се присъединят към инициативата, като организират свои събития за отбелязване на Нощта на книгите за Хари Потър. Всички те могат да използват специално създадения и преведен на български организационен пакет с идеи и материали за подготовка на един незабравим празник на книгите за Хари Потър. Той ще бъде наличен за сваляне от сайта на издателството на 27 януари 2016.
Всички организатори на събития могат да се включат и в конкурса на Егмонт за най-креативна украса на празника. Най-добрите ще получат специални награди от издателя. Във Facebook-събитието за Нощта на книгите за Хари Потър ще бъде споделяна и актуална информация за планираните инициативи в страната. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.