Носимо устройство променя настроението ни

Преносимото устройство Thync излъчва към мозъка слаби електрически сигнали, като въздействието им може да бъде успокояващо или енергизиращо, пише Discovery News. Възможно е да бъде определено като първото в света виртуално лекарство.
Уил Шенклин от онлайн изданието Gizmag първи изпробва устройството по време на Изложението за консуматорска електроника през януари 2015 година, а сега съобщава за излизането му на пазара. Първоначално Шенклин е бил скептичен, но след като използва поставящото се на главата устройство няколкоп пъти, установява, че двата различни режима постигат целта си да те накарат да се почувстваш спокоен или пък пълен с енергия.
Системата Thync, рожба на Джейми Тайлър, който има докторска степен по неврология и биоинженерство, и предприемача и инвеститор Айзи Голдвасер, е безжично устройство, свързващо се с iPhone или iPad чрез Bluetooth връзка. Скоро се очаква версия и за операционната система Android. Използвайки мобилно приложение, потребителят може да избере вида, интензивността и продължителността на сесията.
Thync се смята за лайф стайл продукт, а не са медицинско устройство и по тази причина не е преминало през тестове с изключение на тестове за безопасността на електрическите му компоненти. Цената му е 299 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.