Новият директор на Музикалната школа: Откриваме клас по народни инструменти

Откриваме клас по народни инструменти! С тази оригинална и ценна за Разград новина започна първият работен ден на новия директор на Музикалната школа „Илия Бърнев” Деян Денчев. Музикантът бе днес представен в новото му качество от секретаря на читалище „Развитие” Дияна Славова в присъствието на досегашния шеф на школата Надежда Радославова, която вече е председател на Общинския съвет.
IMG_4493Деян Денчев е популярен и разпознаваем не само в Разград музикант. Възпитаник е на Средното музикално училище в Широка лъка и вишист със специалност „Педагогика на обучението по музика“ от Шуменския университет „Константин Преславски”. Свири на четири музикални инструмента – гъдулка, тъпан, цигулка и клавир.
В момента е музикант в оркестъра на Капанския ансамбъл и има подкрепа за начинанието си от главния художествен ръководител и директор на ансамбъла – хореографа Румян Занев. Ще опитаме да привлечем повече деца към музиката и фолклора, заяви Денчев. С подкрепата на читалищното настоятелство още идната седмица започват срещи с директорите на училищата и детските градини за популяризиране на идеята.
Запазват се всички останали класове в школата, бе изрично подчертано днес на пресконференцията. Целта на новата инициатива е към пъстрия букет таланти да се прибави още един колоритен цвят – на деца, които ще свирят на народни инструменти.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.