Новата 2018 година настъпи в Нова Зеландия

Новата година настъпи в някои части на света. Точно в 13:00 часа българско време жителите на град Окланд в Нова Зеландия приветстваха идването на 2018 година. Десетминутна многоцветна заря с илюминации и фойерверки от Телевизионната кула в града отбеляза празничното събитие.

2018-та вече настъпи в тихоокеанските острови Кирибати, Западна Самоа и Тонга. През малката островна държава Кирибати с население от малко над 100 000 души минава международната линия за смяна на датите.

Самоа пък е разделена на две часови зони, като западната част на островите празнуват сред първите в света Нова година, а американска Самоа го прави последна. Най-късно ще празнуват на Хаваите, в Хонолулу и Таити. Там новата 2018-а ще настъпи едва на 1 януари в 12:00 часа българско време.

По-големите градове, където предстои часовникът да удари полунощ са Сидни (15:00 часа българско време), Токио (17:00 часа) и Пекин (18:00 часа).

Хиляди нетърпеливи зрители се наредиха на опашка на пристанищния кей в Сидни, за да си осигурят най-добрите места, откъдето да гледат зрелищната новогодишна заря. Шоуто с фойерверки ще се вижда най-добре срещу Операта и моста Харбър Бридж. Над един милион и 600 хиляди души ще изпълнят кея, за да гледат 15-минутното зрелище.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *