Никола Анастасов поиска да полети с „Икар“-а

Представлението „Каквато ти ме искаш“ от Пирандело на Теди Москов в Народния театър „Иван Вазов“ спечели „Икар 2015″ за най-добър спектакъл. Постановката бе отличена и за сценографската среда – за декорите на Чавдар Гюзелев, костюмите на Свила Величкова и видеото на Иван Москов.
Марий Росен получи наградата за режисура за „Влиянието на гама-лъчите върху лунните невени“от Пол Зиндел на Центъра за неформално образование и културна дейност „Алос“. Спектакълът донесе отличието за водеща женска роля на Ана Вълчанова.
„Икар 2015″ за водеща мъжка роля взе Марин Янев за „Вятърът в тополите“ от Жерал Сиблера на Владимир Люцканов в Младежкия театър „Николай Бинев“.
„Икар“ за изключителен творчески принос към българския театър получи Никола Анастасов.
Призът за второстепенна мъжка роля получи Юлиан Вергов за ролята на Борис Сарафов в „Солунските съзаклятници“, Народен театър, а за второстепенна женска роля – Елена Телбис за ролята на Катя в „Жана“, Народен театър.
Наградата за музика бе присъдена на Христо Намлиев за „Антигона“ в театър „София“, за „Момо“ в Младежки театър „Николай Бинев“ и „Страх“ в Държавен куклен театър Стара Загора. Намлиев е известен с участието си в култувата рок банда Herman’s Wolf Band през `90-те години.
Призът за дебют на годината отиде при Кристиана Ценкова за ролята на Лиса в „Откраднати разкази“, „Българска армия“.
Наградите „Икар“ на Съюза на артистите в България бяха връчени снощи в Народния театър на тържество по случай Международния ден на театъра – 27 март. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.