Непрецизна експертиза отложи този път делото за безстопанственост срещу лознишкия кмет

Заради неясноти в новата строително-техническа експертиза, представена днес в Разградския окръжен съд, за пореден път бе отложено делото срещу кмета на Лозница Айхан Хашимов и още осем подсъдими за неправомерно разходване на бюджетни средства и умишлена безстопанственост.
Съдът назначи допълнителна задача на тримата експерти, изготвили строително-техническата експертиза за обектите, ремонтирани с държавни пари от Комисията по бедствия и аварии. Това стана по искане на адвокатите на подсъдимите, които заявиха, че отказват да участват в разпита на вещите лица, тъй като експертизата е представена само в табличен вид, без аналитична и констативна част и без необходимите разяснения.
Преди това бяха разпитани двама свидетели – бившите кметове на селата Студенец и Каменар, които заявиха, че джамиите в техните населени места са били почти напълно разрушени от проливни дъждове и от природните условия през годините, затова те пращали неколкократно докладни записки до кмета на общината, с които искали ремонт на храмовете. И в двете села джамиите били изградени от изпълнителите наново, от основи.
Процесът бе отложен за 16 и 17 юли.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.