На 20 и 22 май ще са матурите за седмокласниците. Резултатите – до 3 юни

На 20 май от 10 часа ще се проведе националният приемен изпит по български език и литература за завършващите 7 клас за учебната 2015/2016 година, съобщиха от министерството на образованието.
На 22 май от 10 часа ще е изпитът по математика.
Учебно-изпитните програми по български език и литература и по математика са публикувани на електронната страница на Министерството на образованието и науката в рубрика „Общо образование“.
Седмокласниците се явяват на изпитите по български език и литература и по математика в училищата, в които се обучават, без да подават предварително заявления.
Продължителността на приемните изпити на националното външно оценяване не включва времето за съобщаване на изпитния вариант и техническата подготовка за започване на приемния изпит, като за модула за национално външно оценяване е 60 минути, а за допълнителния модул е 90 минути. За ученици със специални образователни потребности продължителността на изпитите се удължава с 40 минути.
Резултатите от приемните изпити ще бъдат обявени до 3 юни. От 10 до 14 юни учениците ще получат служебна бележка с оценките си от приемните изпити.
От 16 до 19 юни се подават документи за участие в приема в училища гнезда, определени от началниците на регионалните инспекторати по образованието в страната.
Списъците с приетите ученици на първи етап от класирането ще бъдат обявени до 25 юни.
Подробна информация по тази изпитна кампания можете да намерите в прикачения файл, в регионалните инспекторати по образованието, както и на електронната страница на Министерството на образованието и науката. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.