На финала е разследването срещу възпитателя, взел лотарийния билет на дете от ВУИ

До края на месеца се очаква да приключи разследването срещу възпитателя Ергин Хасан, който по предварителни данни е откраднал лотариен билет с печалба от 100 000 лева от ученик във ВУИ-Завет. Това стана ясно днес при посещението на зам.министъра на правосъдието Вергиния Мичева в училището.
Разпитани са пред съдия всички ученици и персоналът на училището. Ергин Хасан също се е върнал на работа, след продължителни болнични.
Директорът на ВУИ-Завет Ахмед Ферад заяви, че иска колкото се може по-бързо случаят да бъде решен, за да не се поставят всички учители и възпитатели под един общ знаменател. Той сподели, че Ергин Хасан вече не е ментор на детето, а е сменен с друг възпитател, момчето е стресирано и всички педагози са ангажирани да му обръщат повече внимание, за да може да преживее по-спокойно случилото се с него. Той каза още, че е изяснил за себе си каква е истината по случая, но не иска да коментира докато разследването не приключи. Кметът на Завет Ахтер Велиев обаче няма съмнения, че възпитателят е взел лотарийния билет на детето.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.